WEATHER

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Χιλιάδες ευρώ από το Ταμείο της Νομαρχίας Κεφαλονιάς παίχτηκαν στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ !!!

  • Υπάλληλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλονιάς παραδέχτηκε υπεξαίρεση από το 2004
  • Μεγάλα ποσά από το ταμείο της Νομαρχίας έχουν παιχθεί στο  ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • Μπλεγμένοι στην υπόθεση :  υπάλληλοι της Νομαρχίας, τραπεζικοί , προμηθευτές και άλλοι ιδιώτες
  • Επιταγές της Νομαρχίας βρέθηκαν σε πρακτορεία στοιχημάτων
  • Μήπως τα λεφτά της Νομαρχίας τα μάσησε  Ψωμιάδης;  
Διαβάστε πως είχε στηθεί η απάτη:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον έλεγχο των οικονομικών
πεπραγμένων της καταργηθείσας  ήδη- (η ταμπέλα πάντως παραμένει),  Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας και Ιθάκης   
 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας ήδη ένα στέλεχος της Οικονομικής Υπηρεσίας της πρ.Νομαρχίας, έχει παραδεχτεί την υπεξαίρεση ποσού 100.000 ευρώ από λογαριασμό που τηρούσε η Νομαρχία  σε Τράπεζα.

Όμως οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη οι ορκωτοί λογιστές έχουν εντοπίσει υπεξαίρεση συνολικού ποσού 500.000 ευρώ και όλες οι ενδείξεις πιστοποιούν ότι η τρύπα της απάτης μπορεί να  ξεπεράσει τα 3.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η κομπίνα είχε ξεκινήσει  το 2004.
Αυτά τα τεράστια ποσά φαίνεται να έχουν οδεύσει στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ ,παιγνίδι στο οποίο ο εν λόγω  υπάλληλος ήταν μανιώδης –έως στο σημείο του εθισμού- παίχτης.
Ο υπάλληλος είχε μετατεθεί στη Νομαρχία Κεφαλονιάς όταν ήταν Νομάρχης ο Μάκης Μεταξάς. Επί Νομαρχίας Διονύση Λευκαδίτη ανέλαβε προϊστάμενος στην εν λόγω υπηρεσία όπου συνεχίζει έως σήμερα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δυο Νομάρχες  Διονύσης Λευκαδίτης και Διονύσης Γεωργάτος είναι υπεράνω κάθε υποψίας στην υπόθεση, έχουν όμως την πολιτική ευθύνη εφόσον αποδειχθεί ότι τα ποσά υπεξαιρέθηκαν κατά την διάρκεια της δικής τους θητείας.
Η απάτη ήταν τόσο καλοστημένη που οι ελεγχτές δεν θα κατάφερνα να βρουν την άκρη αν δεν "κελαηδούσε" υπάλληλος της Νομαρχίας, ο οποίος έδωσε πολύτιμα στοιχεία και έστρεψε  την έρευνα προς την πηγΑς δούμε πως είχε στηθεί η «φάμπρικα» της υπεξαίρεσης χιλιάδων ευρώ από το ταμείο της Νομαρχίας:
 Οι τραπεζικοί λογαριασμού της Νομαρχίας πάνω από δέκα χρόνια  τηρούντο σε συγκεκριμένη τράπεζα στο Αργοστόλι, ας την ονομάσουμε Τράπεζα Βήτα.
Το 2010 ήρθαν προσφορές στην Νομαρχία και από άλλες τράπεζες προκειμένου να αναλάβουν τον λογαριασμό, προσφέροντας καλύτερα επιτόκια. Το θέμα προκάλεσε το ενδιαφέρον της τότε ηγεσίας της Νομαρχίας (επί θητείας Διονύση Γεωργάτου) και άρχισε να συζητείται η περίπτωση αλλαγής τράπεζας προκειμένου να εξασφαλιστούν μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.
Τότε συνέβηκε κάτι περίεργο. Υπάλληλοι  των οικονομικών υπηρεσιών της Νομαρχίας  αντέδρασαν πολύ έντονα στην προοπτική αλλαγής τράπεζας!!!
Το ακόμα πιο περίεργο ήταν που και ένας Νομαρχιακός Σύμβουλος αντέδρασε το ίδιο έντονα σε αυτή την προοπτική!!!!
Αυτά τα γεγονότα παραξένεψαν την τότε Νομαρχιακή αρχή, τόσο που κάποιος από την τότε ηγεσία της είχε υποψιαστεί ότι «κάτι πολύ ύποπτο συμβαίνει εδώ» και άρχισε να το συζητάει.    Παρόλα αυτά η τότε ηγεσία της Νομαρχίας δεν διέταξε κανέναν οικονομικό έλεγχο , δεν ανησύχησε , δεν είχε την πολιτική ευαισθησία να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να διαλευκάνει τις υποψίες.
Ο «αγώνας» των συγκεκριμένων  υπαλλήλων για να μην αλλάξει η Νομαρχία Τράπεζα, κράτησε τρεις μήνες!
Τελικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε την αλλαγή τράπεζας και την μεταφορά του λογαριασμού σε τράπεζα που έδωσε την καλύτερη προσφορά επιτοκίων. Ας την ονομάζουμε Τράπεζα Ζήτα.
Η απάτη φαίνεται να γινόταν με την διακίνηση κυρίως επιταγών της Νομαρχίας «εμού του ιδίου», τις οποίες εισέπρατταν διάφορα άτομα , ιδιώτες,  προμηθευτές της Νομαρχίας ακόμα και πρακτορεία στοιχημάτων!!!!.
Αυτές οι επιταγές δεν συνοδεύονται με αντίστοιχα παραστατικά (πχ τιμολόγιο αγοράς προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών).  Σε κάποιες μάλιστα  επιταγές συγκεκριμένων προμηθευτών, υπάρχουν ποσά μεγαλύτερα των οφειλομένων, που σημαίνει ότι η "διαφορά" κάπου πήγαινε.
Ακούσαμε ότι βρέθηκαν ακόμα και τιμολόγια όπου το όνομα του προμηθευτή  ήταν σβησμένο με blanco και γραμμένο από πάνω άλλο όνομα! Θα αναρωτηθείτε πως έκλεινε ισολογισμό επί 6 χρόνια η Νομαρχία.
Εικονικά! Στον αέρα!
Οι αριθμοί στα χαρτιά ήταν σωστοί – έσοδα – έξοδα- υπόλοιπο, μόνο που κανείς από την πολιτική ηγεσία  δεν σκέφτηκε ποτέ να ζητήσει παραστατικά από πληρωμές, κανείς επί 6 χρόνια δεν σκέφτηκε να κάνει αιφνιδιαστικό έλεγχο για τα έξοδα και πόσο ταυτίζονται με παραστατικά.   Τέτοια εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες! Τόση πολιτική αφέλεια!!
 Όπως δείχνουν τα πράγματα, στην υπόθεση εμπλέκονται διοικητικά στελέχη της Νομαρχίας , τραπεζικοί, ιδιώτες,  επαγγελματίες  και πολλά άλλα πρόσωπα.  Άλλοι δικαίως και άλλοι αδίκως , αφού σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιοι λειτουργούν με δόλο και κάποιοι με  αμέλεια.
 Η βόμβα που θα σκάσει με την ολοκλήρωση των οικονομικών ελέγχων σε Νομαρχία και Τράπεζα θα είναι μεγατόνων. Απάτη τέτοιου μεγέθους και τόσο μεγάλης διάρκειας- επειδή η τότε πολιτική ηγεσία της Νομαρχίας βρισκόταν σε ύπνωση- δεν έχει ξαναγίνει στο νησί μας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται μήπως το ταμείο της Νομαρχίας  έχει μπλέξει στα πλοκάμια του μεγάλο σκανδάλου του στημένων αγώνων και στοιχημάτων του Ψωμιάδη.
 Οι επόμενες ώρες θα είναι αποκαλυπτικές καθώς από ώρα σε ώρα  αναμένεται να παραδοθεί στην Περιφέρεια η αναφορά των Ορκωτών Λογιστών με ονόματα και ποσά με πολλά μηδενικά!



Πηγή:  Kefaloniapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου